torsdag 5 juli 2012

Ebbe 4 månader

Då var det dags igen, bebisen är ytterligare en månad äldre. Det känns som om det var igår jag satt och skrev och vår 3-månadersbebis. Vi var på BVC igår och nu väger han strax över 7 kg och är cm lång. Han känns som en stor kille men han ligger precis på medelkurvan. Dock är ju kurvan lite större för killar (har jag för mig) och därför känns han väl större än Elsa var. Måste titta hur stor hon var i samma ålder. Utseendemässigt så blir han bara mer och mer lik sin pappa. När de sitter bredvid varandra är det verkligen slående.

Ebbe har verkligen vuxit till sig mycket nu. Han kan sitta i knäet och är med hela tiden. Babygymmet är favoriten just nu och han har lyckats få till en vändning från rygg till mage också. Det verkar som om det är det som han tränar på just nu. Han ligger i babygymmet och kastar sig åt sidorna. Jag gissar faktiskt på att han följer Elsas utveckling där och börjar hasa och krypa tidigt. Han verkar ha den där envisa genen, var nu den kommer ifrån (hehe).

Vi har börjat med smakportioner med gröt och han gillar det. Han sitter nästan och gapar när vi andra äter så det var verkligen dags. Amningen har vi slutat med och dygnsrytmen sitter nu. Han somnar mellan sju och åtta på kvällen och sover sen tills det är matdags mellan 05-07 på morgonen. Då blir det ofta lite blöjbyte och sedan somnar han om och vaknar när storasyster tycker att det är dags att gå upp.

I övrigt är Ebbe en väldigt glad bebis och vi uppfattar det som att han är väldigt nöjd med tillvaron just nu.








Inga kommentarer: