fredag 11 maj 2012

Amning

Jag blir ganska provocerad av saker kring amning. Kanske för att jag upplevde det som en sån stor grej när Elsa var liten och det började krångla. Fick bara rent löjliga svar från BVC då och ersättning var typ som djävulens gift.

På tvåmånaderskontrollen med Ebbe så pratade vi om hans hosta och läkaren frågar om jag ammar och jag svarar ja. Då säger hon åh Gud vad bra då är det ingen fara då blir han frisk snart. Hon frågar vid senare tillfälle om vi har allergier i släkten och jag berättar att jag lider av alla möjliga sorter. Då drar hon föreläsningen om hur bra amning skyddar mot allergier osv.

Alltså, vad hade hon sagt om jag inte hade ammat. Att mitt barn kommer att vara sjukt längre och få allergier? Det där med allergier är förresten rent bullshit! Tycker att det är så synd att det lever kvar, för det finns inga belägg för att det skulle vara så.

Jaja jag vet att jag hetsar upp mig i onödan men jag önskar bara ibland att hela Sverige kunde slappna av lite när det talas om amning.



1 kommentar:

Sandra sa...

Läste du också artikeln i DN (eller AB, för den delen)? Den om Time omslaget med mamman som ammar sin snart 4-årige son...